Revolut Business

Linket fører dig til Revolut, som dette er en annonce for.

Revolut Business tilbyder danske virksomheder at få en gratis konto hos dem indtil april 2024. Du får derudover også et gratis betalingskort.

Wise Business

Linket fører dig til Wise, som dette er en annonce for.

Wise Business tilbyder danske kunder en konto hos dem for et lille engangsbeløb (tidligere gratis). En meget god mulighed.

Erhvervskonto guide 2024

Hvis du skal til at starte din egen virksomhed eller selskab, så er du nok stødt på begrebet erhvervskonto. Kort fortalt så er dette en speciel type konto, man har i banken, som ikke er ejet af dig selv. Du ejer virksomheden, og denne ejer så en konto i banken, hvilket gør den til en erhvervskonto. I daglig tale kaldes denne form for konto også for en virksomhedskonto eller en firmakonto – alt dette betyder det samme.

Derfor skal du have en erhvervskonto

Kort fortalt så skal du have dig en erhvervskonto, hvis du har en virksomhed i Danmark. Du bør ikke anvende din personlige konto til at modtage penge på vegne af din virksomhed, da det er i strid med din banks betingelser. Derudover vil du ikke kunne modtage momsrefusion og meget andet, hvis du ikke har en erhvervskonto med tilknyttet NemKonto.

Har du aldrig haft noget at gøre med virksomheder og selskaber før, så kan det godt være forvirrende, når du prøver at sætte dig ind i reglerne. Forvirringen opstår typisk, fordi man ikke kender til forskellen mellem personlige virksomheder og kapitalselskaber. Den største forskel er, at ejerne hæfter personligt i personlige virksomheder, hvorimod det ikke gør sig gældende i kapitalselskaber. Inden for personlige virksomheder findes der: personligt ejet virksomhed (enkeltmandsvirksomhed) (EMV) og interessentskab (I/S). Ved personlige virksomheder kan man nogle gange godt anvende sin personlige konto, hvis banken tillader det. Inden for kapitalselskaber har vi iværksætterselskaber (IVS), anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S).

Ønsker du som mange andre iværksættere ikke at tage den personlige risiko ved at starte en enkeltmandsvirksomhed og vælger et anpartsselskab (ApS), så skal du have en erhvervskonto i din virksomheds navn. Der er ingen andre muligheder. Det er dog vigtigt at bemærke, at der ikke er noget krav om at det skal være i en dansk bank eller lignende. Du kan derfor sagtens få en erhvervskonto i en udenlandsk bank.

Dette koster en erhvervskonto

En erhvervskonto kan koste meget eller intet. Det kommer an på, hvilken bank du vælger og hvilket tilbud de giver dig. På grund af dette faktum er det ikke muligt for os at give et komplet overblik over alle kombinationer af pakker i alle mulige banker. Vi kan dog give dig et godt overblik over priserne i banker, hvor de ikke differentierer i forhold til prisen, dvs. alle kunder får det samme til den samme pris. På baggrund af erfaring kan vi sige, at de lokale banker tager op til 5.000 kroner for at oprette din konto, og derefter kommer du til at betale et par hundrede kroner om måneden i abonnement for en simpel konto med simple muligheder.

De billigste måder at få en erhvervskonto på i 2023

Hvis du er kommet her for at finde en billig erhvervskonto, så er denne her sektion lige noget for dig. Vi har nemlig fundet de billigste erhvervskonti til danske virksomheder. Hos alle de nedenstående banker og finansielle institutioner er prisen den samme for alle, der er dermed transparens, og det kan vi godt lide.

Danske banker

  • Lunar: Du får en dansk erhvervskonto til 205 eller 355 kr. om måneden med gratis oprettelse

Udenlandske banker

  • Wise: Du får en europæisk erhvervskonto til 45£ som er et engangsbeløb
  • Revolut: Du får en europæisk erhvervskonto til 85 kr. om måneden med mulighed for opgradering

Dette bør du overveje inden du vælger

Hvis du ønsker at spare penge og tid i det lange løb, så er det vigtigt at overveje, hvilken erhvervskonto man vælger og i hvilken bank. Vi har præsenteret dig for nogle danske og udenlandske muligheder, og nu er det op til dig at vælge, hvilken konto du ønsker at have. Der er dog nogle ekstra overvejelser du skal gøre dig, og dem kommer vi ind på i denne her sektion.

Landespecikke ting

Du skal finde ud af, om du ønsker at gøre brug af ting som MobilePay, have et dansk kontonummer, have dansk kundeservice og meget andet. De ting vi lige har nævnt, er dog de typisk ting, som folk glemmer at tænke over. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at anvende MobilePay for virksomheder med en udenlandsk erhvervskonto, så ønsker du det, skal du vælge en dansk erhvervskonto. Et dansk kontonummer kan også være vigtigt at have, hvis du ikke modtager betalinger via kreditkort og andre betalingskort.

Danskere er desværre ikke vant til at bruge IBAN og SWIFT/BIC-numre til at foretage overførsler med og specielt ikke den ældre generation. Betaler dine kunder deres regninger via bankoverførsel, så er det nok bedst med en dansk erhvervskonto. Slutteligt kan vi nævne, at dansk kundeservice ikke eksisterer hos de udenlandske banker, og du kan heller ikke ringe ind til dem.

Har du ikke så godt styr på tingene i forhold til hvordan man anvender en bankkonto og har brug for meget hjælp, så bør du nok vælge en bank med dansk kundeservice. I dette tilfælde ville det nok være fordelagtigt at vælge en lokal bank frem for en online dansk bank.

NemKonto

En ting man ikke skal glemme er selvfølgelig NemKonto. Mange tror, at man ikke kan få NemKonto tilknyttet til en udenlandsk bank, men det er faktisk muligt. Du skal blot ind på NemKontos hjemmeside og udfylde en formular, som du skal sende ind fysisk. Det tager noget tid, men så meget haster det heller ikke at få en NemKonto. Dine penge bliver blot “sparet op” hos SKAT, eller hvor du nu har dem tilgode.

Hastighed

Det lyder måske for godt til at være sandt, men en udenlandsk erhvervskonto har du typisk på et par dage til en uge efter ansøgning. I Danmark kommer du til at vente flere uger på at din ansøgning bliver behandlet, og så er der oftest et eller andet, som de mangler at få af dig. Derfor kan denne proces sagtens tage en til to måneder i Danmark, hvorfor du bør overveje at få en udenlandsk erhvervskonto som en midlertidig løsning. Hvis du vælger en gratis erhvervskonto hos en af de tidligere nævnte udbydere, så har du intet at miste.

Hvis du ikke kan få en erhvervskonto

Der kan være tidspunkter, hvor alle banker tilsyneladende afviser dig som kunde på grund af det ene eller andet. Der er dog en sidste løsning, og det er at få noget rådgivning af vores partner. Du skal blot bestille et uforpligtende opkald ved at klikke på “få rådgivning” i vores menu eller på forsiden.